Izolacja przechowalni owoców i warzyw

Wykonanie poliuretanowej izolacji natryskowej w budynku, skutkuje natychmiastowym spadkiem kosztów jego eksploatacji, co w efekcie obniża nakłady finansowe ponoszone na utrzymanie odpowiedniej atmosfery wewnętrznej (temperatura, wilgotność, itd.). Likwidujemy problem skraplania się pary wodnej, stosując izolacje przeciwskropleniowe.

Izolacja przechowalni najczęściej wykonywana jest pianą zamknięto komórkową o gęstości około 33kg/m3.

Zaizolowanie ścian, sufitu i podłogi sprawia, że inwestor otrzymuje pomieszczenie, w którym nie tylko łatwiej kontrolować poziom wilgoci ale również poziom temperatury. Izolacja nie tylko jest szczelna ale dzięki swoim właściwością termoizolacyjnym zapewnia najlepszy dostępny na rynku izolator.

Istotną zaletą tej technologii jest szybkość montażu. Izolacja przechowalni nawet dużych gabarytów nie trwa dużej niż 3,4 dni. Stawia to tą technologię znaczniej wyżej od innych dotychczas wykorzystywanych.