Izolacja chłodni, przechowalni

Chłodnia to bardzo specyficzne miejsce, w którym często przechowywane są artykuły spożywcze oraz warzywa i owoce. Czy pianka PUR nadaje się do izolacji tego typu pomieszczeń i jak wpływa na składowane tam towary?

izolacja chlodni przechowalni warzyw i owoców

Pianka poliuretanowa jest idealnym materiałem do termoizolacji każdego rodzaju przestrzeni ze względu na swoje właściwości. Dodatkowo natrysk pianą PUR jest całkowicie obojętny dla produktów spożywczych, tak więc nie ma żadnych przeciwwskazań do przechowywania w tak zabezpieczonym budynku warzyw i owoców. Poliuretan w żadnym stopni nie wpłynie na świeżość towarów.

Jakie efekty przynosi izolacja chłodni pianą PUR?

  • przede wszystkim poprawia szczelność, co jest kluczowe, w przypadku chłodni z możliwością kontroli atmosfery
  • poprawia utrzymanie odpowiedniego poziomu wilgoci w komorze chłodniczej
    minimalizuje ryzyko strat ciepła
  • pomaga w zapanowaniu nad nadmiernym oblodzeniem terenu chłodni
  • tworzy skuteczną ochronę przed gryzoniami, które bardzo chętnie osiedlają się w pomieszczeniach, w których składowane jest jedzenie

Pianka PUR jest materiałem wręcz idealnym do termoizolacji obiektów takich jak chłodnia. Dzięki swojej obojętności na procesy zachodzące w produktach spożywczych jest bardzo chętnie wybierana przez rolników oraz wszelkiego rodzaju hurtowników zajmujących się sprzedażą warzyw i owoców. Daje gwarancję długotrwałej świeżości i odpowiedniej temperatury panującej wewnątrz izolowanych pomieszczeń.

DARMOWA WYCENA